ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prăbușirea avionului Boeing 777, lângă granița ruso-ucraineană, soldată cu moartea a 295 de persoane, readuce în atenție un alt incident grav.  În care a fost implicat tot un avion al companiei malaeziene Malaysia Airlines și asupra căruia planează și în prezent o serie de semne de întrebare. Din martie și până acum nimeni nu a aflat ceva despre soarta avionului dispărut misterios în apele Oceanului Indian. Tot un Boeing 777.

Pe 8 martie, o aeronavă a companiei Malaysia Airlines care decolase din Kuala Lumpur cu 239 de persoane la bord în direcția Beijing, a dispărut de pe radarele civile din Malaezia la circa 40 de minute după decolare. În pofida mai multor rapoarte privind depistarea de obiecte plutind în Ocean, despre care se credea că ar fi rămășite ale avionului, până în prezent operațiunile de căutare nu au scos la iveală nimic concret cu privire la soarta aparatului Boeing 777.
Pe baza unor date din satelit, anchetatorii consideră că Boeingul de tip 777 a zburat către sudul Oceanului Indian, unde s-a prăbuşit după ce i s-ar fi terminat carburantul.

Singura explicație a acestei dispariţii misterioase, dată de autorităţile însărcinate cu ancheta, este că o scădere bruscă a nivelului de oxigen la bordul avionului i-a lăsat inconştienţi pe membrii echipajului şi pe pasageri. Avionul ar fi continuat să zboare pe pilot automat până s-a prăbuşit în mare, după ce a rămas fără carburant.
La începutul acestei luni, minsterul Apărării din Malezia anunța că urmează să trimită echipamente suplimentare pentru reluarea, la jumătatea lunii august, a căutării avionului dat dispărut în martie.