ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În  octombrie 2012 Cedry2k lansa albumul "Identitate" și anunța totodată retragerea sa de pe scena hip-hop românească. În ultimul său mesaj îi îndemna pe tinerii care umpluseră clubul Silver Church: “Fiți mai buni și împraștiați cât mai multă dragoste în jurul vostru!”

Dumnezeu este iubire. Marturia Sfantului Siluan Athonitul - Jean-Claude Larchet

Iată că la exact doi ani de la acest eveniment, Stelian Crăciun alias Cedry2k revine cu un concert și piese noi pentru EP-ul alcătuit din șase piese și intitulat Sfinții Închisorilor. ”Singurul meu scop a fost să vorbesc tinerilor români despre acești Oameni care au pătimit în închisorile comuniste și, mult mai grav, sunt prigoniți și astăzi,” a comentat acesta într-o postare pe contul său de Facebook.

După ultimul concert din 2012 Stelian Crăciun nu a mai cântat în nici un context însă a păstrat contactul cu iubitorii muzicii și textelor lui printr-o serie de întâlniri în cadrul cărora nu s-a sfiit să își mărturisească deschis credința.

”Aş împărţi oamenii în două categorii: unii care învaţă doar după ce dau ei cu capul de prag şi alţii care învaţă şi din greşelile celorlalţi. Personal am căutat toată viaţa adevărul. L-am căutat în filozofie, în psihologie, în ştiinţă. Am evitat pe cât am putut Biserica. Când chema mama preotul să facă sfeştanie, eu o zbugheam de acasă. Credeam că Biserica este doar o instituţie, iar omul se poate mântui prin simpla lui bunătate, prin propriile fapte bune şi prin credinţă. Totuşi, viaţa mea a continuat să se afunde într-un gol. Mergeam din rău în mai rău. Am căzut în tot felul de patimi.

Şi am stat şi m-am gândit: de când Sfântul Andrei a venit prin părţile noastre, acum 2.000 de ani, românii şi-au acceptat foarte simplu şi natural condiţia de creştin-ortodocşi. Brusc, acum, generaţiile acestea de rebeli din care fac şi eu parte au decis să caute adevărul în orice alt loc în afară de Biserică. Mi-am dat seama cât de nenatural era acest gând şi mi-am spus că nu e cazul să mă pun eu mai presus de strămoşii mei şi să încerc să văd realitatea mai simplu, aşa cum au văzut-o şi ei. Lucrurile s-au schimbat într-un mod radical şi neaşteptat pentru mine. Dumnezeu mi-a arătat şi dat în ultimul an bucurii mai mari decât ce am trăit în tot restul vieţii mele, când am căutat singur aceleaşi bucurii, dorind însă să fac exclusiv voia mea. Momentul în care am acceptat că trebuie să fac voia Domnului, cu toate ispitele şi greutăţile pe care le-am întâmpinat, a fost clipa de pace şi linişte pe care o căutam de mult şi pe care nu am găsit-o în nici un alt loc. Mi-ar plăcea să cred că pot să mor pentru credinţa mea, fiindcă dacă nu sunt gata să mor, nici nu sunt gata să trăiesc pentru ea.”

Concertul era programat duminică, 12 octombrie la ora 21, însă datorită capacității reduse a clubului Silver Church este posibil să aibă loc două reprezentații succesive. De aceea accesul în sală se va face de la ora 19 iar concertul va începe imediat ce va fi atinsă capacitatea maximă de 900 de locuri. În funcție de numărul de doritori concertul se va repeta de la ora 23.30. ”Nu am știut, dat fiind timpul scurt, ce altă soluție să găsesc pentru a nu trimite atâția oameni acasă. Sunt un pic copleșit de interesul vostru pentru concert, sper să iasă cum îmi propun eu și să fiți multumiți!” a comentat Cedry2k. 

Pe scenă vor mai urca și Șișu, Stres, Carbon, Euforic, Dragoș și Stripes.