ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București continuă seria întâlnirilor cu specialiştii

Muzeului, grupate în ciclul de conferințe La “Antipa”, în spatele usilor închise.
Conferința intitulată Migrațiile Fluturilor și susținută de către lepidopterologul dr. Mihai Stănescu va avea loc, sâmbătă, 22 Februarie 2014, începând cu ora 11.00, în Sala Multimedia a Muzeului Antipa.

În ciuda dimensiunii reduse și a fragilității morfologice, unele specii de fluturi pot realiza migrații, pe distante destul de mari.

Aceste migrații au ca scop evitarea efectelor anotimpului nefavorabil (temperaturi scăzute, precipitații crescute etc), lipsa hranei etc. În ultimele decenii, migrațiile fluturilor sunt în atenția specialiștilor, deoarece furnizează informații cu privire la evoluția efectivelor unor specii și permit urmărirea mai eficientă a efectelor schimbărilor climatice asupra faunei locale.

migra-iile-fluturilorConferința de sâmbătă, de la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, oferă o trecere în revistă a nouă dintre cele mai interesante cazuri de migrație din lumea fluturilor, punctând și relațiile dintre om și speciile migratoare de lepidoptere.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 70 de locuri. Mai multe detalii se găsesc pe site-ul muzeului www.antipa.ro, iar participarea la eveniment de face pe baza biletului de vizitare a Muzeului.

Despre MUZEUL NAȚIONAL DE ISTORIE NATURALĂ

Muzeul Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” este o veche instituţie românească, culturală, de educaţie şi cercetare ştiinţifică, care începe să se remarce prin organizarea unor manifestări interactive, pentru vizitatori de toate vârstele.