ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mircea Duşa a dezvăluit că săptămîna viitoare va lansa licitaţia pentru ca o firmă specializată să evalueze marca Steaua, anunţă gsp.ro.

Într-un interviu pentru Dolce Sport, Mircea Duşa a afirmat că ministerul pe care îl conduce nu se situează pe poziţii de forţă cu Steaua, însă procedurile după care se ghidează în relaţia cu campioana sunt extrem de stricte.

"Nu vrem să prejudiciem imaginea Stelei"
"Un lucru să fie clar: MApN nu vrea sub nici o formă să aducă vreun prejudiciu de imagine echipei de fotbal, dar nu uitaţi că CSA Steaua a fost mereu un club de stat, practic CSA Steaua gestionează bunurile statului român, iar orice bun din patrimoniul său, inclusiv brandul, emblema, sigla, se valorifică conform legilor în vigoare. Deci, nu poate fi oferit cadou niciodată! Ar fi ilegal să se procedeze aşa", a declarat Duşa.

Licitaţie pentru evaluarea mărcii

Care e situaţia în momentul de faţă? Explică tot cel care deţine portofoliul Apărării: "Săptămîna viitoare o să lansăm licitaţia pentru a încheia un contract, cu o persoană sau cu o societate, care să fie specializată pe evaluare de mărci şi pe valoarea mărcilor. După ce vom avea această evaluare, atunci vom discuta cu cei de la Steaua şi le vom putea spune clar despre ce valoare discutăm şi vom avea şi condiţiile clare în care putem cesiona emblema".

"Acum, nu există intenţia de a ne face echipă de fotbal"

Pînă la acest pas, Mircea Duşa a abordat şi un subiect deschis şi amplificat de declaraţiile juristului CSA Steaua, Florin Talpan, care într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, acum două săptămîni, susţinea că MApN, prin clubul său sportiv, preconizează înfiinţarea unei secţii de fotbal, dar şi a unei echipe de fotbal, care să ia locul Stelei.

"În momentul de faţă, nu există această intenţie. CSA Steaua are deja foarte multe secţii, de baschet, gimnastică, polo, handbal, volei, nu are în intenţie să-şi facă echipă de fotbal, dar cei de la clubul sportiv, chiar dacă au buget de la noi, au propriul lor Consiliu de Administraţie, au autonomie", a adăugat Duşa.