Cristian Tudor Popescu, unul din cei mai cunoscuţi atei din societatea românească, a făcut câteva declaraţii surprinzătoare pentru cineva care nu crede în Dumnezeu.

[p] LIBRARIE.NET - Cartile pe care le cauti

Într-un interviu acordat Agerpres în 2014, CTP afirmă că este "materialist, pozitivist, raţionalist până la demenţă", dar recunoaşte că a "trăit un şoc la Ierusalim".

Jurnalistul de la Gândul spunea că avea mereu impresia că era urmărit de o Cineva, "nu neapărat o fiinţă umană".

"Pentru prima dată în viața mea simțeam că ceva nu e în regulă în jurul meu. Mecanismele exacte ale minții mele nu mai funcționau la parametri nominali. Aveam un ecart pe care nu mai puteam să-l umplu. Mi se părea că în locurile acelea cu adevărat s-a întâmplat ceva ieșit din material. E foarte greu de descris senzația. Unde întorceai capul, aveai această senzație. De pildă, multe momente acolo am avut senzația că mă urmărește cineva, că există un ochi. Nu neapărat o ființă umană. Era deosebire.

Nu mă urmărea un om. Aveam mereu impresia că există o entitate, ceva, acolo, care se uită la mine, de oriunde m-aș fi întors", a spus CTP.

Tot la Ierusalim, CTP şi-a dat seama că Biblia există deşi până atunci nu credea.

"Deci, în Ierusalim m-aș întoarce întotdeauna. În plus, era fascinant să-ți dai seama că Biblia există. Eu nu credeam asta. Pentru mine, Armaghedon era un concept. Și, în momentul în care am intrat în Armaghedon, că așa era localitatea acolo, nu-mi venea să cred. Toate locurile menționate în Biblie existau. De pildă Gheena. Ce este Gheena? Să te ardă flăcările Gheenei. Și, dacă scoți un e, rămâne ghenă și e greșit. Nu e greșit. Am constatat cu stupoare că există o asemănare absolut neașteptată între ghenă și Gheenă. Ce e Gheena? E ceva foarte terre a terre. Pe o latură a Ierusalimului se aruncau cadavrele de vaci, de boi ... Resturile de animale erau aruncate într-o râpă și acolo putrezeau. Intrând în putrefacție, ieșea un soi de flăcări cu fum din ele. La soarele acela teribil care e acolo, ieșea un soi de flăcări sulfuroase, din cadavrele alea de animale. Acea pantă din marginea Ierusalimului se numește Gheena. Flăcările Gheenei sunt astea de acolo", a spus ziaristul de la Gândul.

http://youtu.be/LfJCquIOyjw?t=14m25s
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews