ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a condamnat în procent de 90% la dispariție sute de milioane de fluturi cu erbicidele sale, Monsanto pretinde că îi pasă. Și vrea să doneze câteva milioane de dolari pentru a ajuta la ”salvarea fluturilor monarh”, distrusă de terenurile unde se cultivă porumbul şi soia modificate genetic.

[P] Studiul China - Cel mai complet studiu despre nutritie 

Monsanto a anunțat că va dona suma de 4 milioane de dolari pentru a ajuta la ”lupta” pentru salvarea fluturilor monarh, după ce numeroase organizații au publicat studii care atestă că erbicidele Roundup, produse de această companie, au decimat populația de fluture monarh, scrie InfoWars.com.

În ultimii 20 de ani, populaţia de fluturi monarh a scăzut dramatic de la 1 miliard de exemplare la 35 de milioane, iar una dintre cauze este, potrivit specialiştilor, folosirea erbicidelor Monsanto în culturile de organisme modificate genetic.

Experții din lumea întreagă au tras un semnal de alarmă încă de la început asupra pericolului reprezentat de extinderea culturilor de plante modificate genetic, însă abia recent a ieșit la lumină acest dezastru în ceea ce privește dispariția fluturilor monarh. Iar rolul direct jucat de compania Monsanto este mai mult decât evident.

Iarba fiarelor a dispărut practic de pe terenurile unde se cultivă prumbul şi soia modificate genetic, iar fluturele monarh a pierdut astfel teritorii importante rămânând fără hrană, în special în Texas, se arată în petiţia supusă dezbaterii publice până în 2 martie 2015. Fluturii monarh recunoscuţi după culoarea portocalie a aripilor brăzdate de linii subţiri negre pornesc în fiecare toamnă spre California şi Mexic, ca să ierneze, migraţia lor fiind asemănătoare cu a păsărilor.

Experții atrag din nou atenția că, în ciuda faptului că cel mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății (WHO) a arătat că Roundup provoacă boli precum cancerul, erbicidul  continuă să fie vândut în toată lumea.