ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Descoperire sinistră la Rafinăria Ploiești. Cadavrul unui angajat a fost găsit într-un batal de reziduuri petroliere din incinta rafinăriei. Polițiștii investighează acum cazul pentru neluarea măsurilor de securitate și nerespectarea măsurilor legale privind securitatea și sănătatea muncii.Într-un comunicat remis luni, de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, polițiștii din Ploiești au fost sesizați cu o zi în urmă, de către un angajat al unei societăți comerciale, cu privire la faptul că într-un batal de rezduuri petroliere se află cadarul unei persoane. Este vorba de un bărbat de 52 de ani din Vălenii de Munte.

Rafinăria Vega remisese publicității, încă de sâmbăt dimineață, la finalul schimbului de noapte, un comunicat în care semnala dispariția unui operator chimist, a cărui lipsă fusese semnalată de colegii acestuia. Cadavrul bărbatului a fost găsit în afara zonei de lucru, potrivit comunicatului rafinăriei, care precizează că "incidentul nu a fost generat de procesele operaționale curente, iar activitatea rafinăriei nu a fost afectată”.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova în vederea efectuării necropsiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Infracțiunilor Contra Persoanei și Patrimoniului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, mai arată comunicatul IJP Prahova.