ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei persoane au fost ucise, între care o fetiţă în vârstă de opt ani, iar alte 12 au fost rănite de o persoană necunoscută, duminică seara, la Cairo, în timp ce tocmai ieşeau dintr-o biserică, au anunţat autorităţile egiptene, citate de AFP.

"Doi bărbaţi au venit pe motocicletă şi unul dintre ei a deschis focul", a anunţat Ministerul de Interne.

O fetiţă în vârstă de opt ani, o femeie şi un bărbat au fost ucişi în atacul împotriva unui grup care venise să asiste la o căsătorie, într-o biserică din cartierul Al-Warak, din nordul orașului Cairo.

Este primul atentat împotriva creştinilor comis la Cairo de la destituirea de către armata egipteană a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, la 3 iulie.

Creştinii egipteni, majoritatea copţi, sunt periodic vizaţi de atacuri de la îndepărtarea lui Morsi şi mai ales de la evacuarea în forţă, la 14 august, a două zone din Capitală ocupate de susţinătorii lui.