ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Călugării de la Mănăstirea Petru Vodă au adus o troiță la Pungești pentru a întări credința în Dumnezeu a celor care de două săptămâni stau de veghe în tabăra de rezistență, informează vremeanouă.ro.

Troița, care este chiar din cimitirul mãnãstirii si a stat la căpătâiul martirilor din mișcările de rezistență anticomuniste,  a fost amplasată chiar în locul unde, pe 16 octombrie, sătenii din Pungești au  au oprit, în genunchi,  înaintarea utilajelor Chevron, compania care  a vrut să instaleze prima sondă de explorare a gazelor de șist din România.

Duminica trecută, călugării de la mănăstirea ctitorită de Cuviosul Părinte Iustin Pârvu,  au venit în tabăra de rezistență si au fost impresionați de ceea ce au văzut. Au făcut un apel la toți românii, pe site-ul www.apologeticum.ro pentru a sprijini Mișcarea de Rezistență de la Pungești.

Acum, ei au revenit, așa cum au promis, cu o troiță, care să marcheze momentul confruntării cu jandarmii, când sătenii cu mâinile goale și cu credință în Dumnezeu, i-au oprit pe cei de la Chevron să înceapă lucrările la sondă.

Troița  este un simbol al rezistenței anticomuniste și a fost adusă pentru a le arăta protestatarilor că nu sunt singuri în lupta lor.
„Această troiță a stat la căpătâiul părintelui Stefan Marcu și al soției Elena, simbolul mișcării anticomuniste din munții Vrancei. Aceasta a mai stat și la capul martirilor: părintele Gheorghe Calciu, Radu Gyr, Florentina Gyr, Tudor Popescu, Mihail Dumitrescu sau preotul Atanasie Ștefănescu. Acest cadou primit de la mănăstirea Petru Vodă, încărcat cu sfințenia părintelui Iustin Pârvu, vine și ne arată că drumul pe care am luat-o este cel bun. Mișcarea de Rezistență de la Pungești primește astfel binecuvântarea Cuviosului Pãrinte. Duminică vor fi prezenți din nou cei de la mãnãstire si se va face o slujbã aici”, a declarat Constantin Pâslaru, un  ieșean care, de douã sãptãmâni, s-a instalat la Pungești și-i ajutã pe săteni.