ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campioana olimpică la înot din 2004, Camelia Potec, a fost aleasă vineri, în unanimitate, în funcția de președinte al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, cu 83 de voturi.
Ca planuri de scurtă durată, în primul rând mă gândesc la condiţii optime de pregătire şi competiţie. Ştiţi foarte bine ce condiţii sunt acum în România. Voi începe prin a face lobby pretutindeni pentru construirea de noi bazine, precum şi pentru modernizarea celor existente.

Sunt conştientă că nu o să fie uşor. Dar, eu sunt o persoană foarte ambiţioasă. Dacă îmi propun ceva, duc acel lucru la bun sfârşit. Sinceră să fiu, iubesc acest sport. Nu puteam să mă îndepărtez de el, odată cu finalul carierei de sportiv de performanţă. Nu puteam să întorc spatele nataţiei şi să plec spre un alt domeniu, având în vedere situaţia nataţiei din România.

Eu ştiu că sunt capabilă, dar acum vreau să dovedesc faptul că cei care m-au votat pentru postul de preşedinte al federaţiei nu s-au înşelat în privinţa mea. Sunt aici pentru că am reprezentat de ani buni acest sport şi vreau şi în continuare să îl reprezint cu mândrie, cu satisfacţie, cu performanţe.

Olimpiada este obiectivul oricărui preşedinte de federaţie. La urma urmei, vorbim despre cicluri olimpice, iar odată la patru ani sunt organizate Jocurile Olimpice într-o anumită ţară. Până la viitoarea Olimpiadă mai sunt doi ani şi jumătate. Cu părere de rău, asta este opinia mea, nu cred că o să ne întoarcem de la Rio cu performanţe. Dar acum vreau să aduc un aer nou nataţiei româneşti şi la Tokyo - JO 2020 - o să fie altceva. Ceva similar cu performanţele de la Sydney.

Fostul președinte din ultimii 8 ani, Viorel Păunescu, a fost ales președinte onorific.
Conducerea va fi asigurată de cel mai laureat sportiv din nataţia românească din ultimii 15 ani. S-a antrenat afară, cunoaşte metodele de antrenament, cunoaşte foarte bine organizarea din Franţa, unde s-a antrenat cinci ani, iar înotul este foarte bine dezvoltat. Mă bucur că am convins-o pe Camelia Potec să vină direct din bazin şi să lucreze ca secretar federal. Camelia va reuşi foarte multe lucruri, deoarece ştie foarte bine cu ce se mănâncă înotul şi cum se organizează. A demonstrat la Campionatele Naţionale din vară că poate organiza la nivel internaţional competiţia.

Cred că va rămâne foarte mult la conducerea federaţiei, pentru că este o persoană foarte ambiţioasă, foarte bine pregătită şi cu o dăruire totală. Pe mine m-a impresionat foarte mult că la Campionatele Naţionale şi-a adus florile de acasă şi le-a pus peste tot ca să fie frumos.

În vârstă de 31 de ani, Camelia Potec are în palmares, pe lângă aurul olimpic din 2004, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale (2001 - 200 m liber; 2009 - 1.500 m liber) şi patru medalii de aur, trei de argint şi zece de bronz la Campionatele Europene.