Medicul român Camelia Smicală, căreia Barnevernet-ul finlandez i-a luat copiii, este în pericol să își piardă libertatea, după ce procurorii din Finlanda vor să o trimită la închisoare, pentru o altercație pe care femeia a avut-o cu agenții de ordine care veniseră să-i ridice băiatul și fata, scrie evz.ro.

„Vor să mă bage în pușcărie. Mă acuză că eu aș fi bătut executorii judecătorești și nu ei pe noi”, a postat Camelia Smicală, pe o rețea de socializare.

Potrivit sursei citate, trimiterea în judecată se face în ciuda constatărilor poliției, care a stabilit că femeia a fost cea lovită.

Drama Cameliei Smicală a început după divorțul de soț, când, deși a căpătat custodia celor doi copii - de 6, respectiv 7 ani -, aceștia i-au fost luați de către Protecția Copilului din Finlanda, similară Barnevernet-ului din Norvegia, în ciuda faptului că românca nu i-a abuzat.

Tatăl copiilor a făcut plângere în instanță, cerând custodia completă, pentru ca aceștia să nu fie aduși în România.

În toate demersurile ei, Cameliei Smicală nu a primit niciun ajutor din partea autorităților române.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews