ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moţiunea simplă iniţiată de 55 de deputaţi PP-DD şi PDL şi intitulată "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei" a fost respinsă, marţi, de plenul Camerei Deputaţilor, informează Agerpres.

Moţiunea simplă, prima din această sesiune parlamentară, a fost respinsă cu 65 de voturi pentru, 234 împotrivă şi 21 de abţineri.
În acest document, iniţiatorii cereau "încetarea imediată a atacurilor asupra mediului de afaceri şi a presei independente, revocarea imediată a Ordonanţei de urgenţă privind Codul insolvenţei, punerea în dezbatere publică a acestui subiect deosebit de important şi adoptarea acestuia de Parlament prin lege, şi nu prin Ordonanţă de Guvern".

Semnatarii moţiunii arătau că Ordonanţa privind Codul insolvenţei încalcă Constituţia şi acordurile asumate de țara noastră cu Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială.