ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform statisticilor, în România se fac anual aproximativ 100.000 de avorturi. Din 18 februarie până în 29 martie, în Cluj-Napoca are loc un eveniment prin care femeile sunt informate despre ceea ce înseamnă un avort.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Campania "40 De Zile Pentru Viață" Cluj-Napoca este organizată de o echipă de voluntari, uniți în aceeași pasiune pentru viață, şi presupune ieșirea în stradă, 40 de zile consecutiv, timp de 12 ore pe zi, pentru a-i face pe oameni să conștientizeze cât de grav este un avort. Campania este inițiată în România de doi soți, Iulia și Dan Călinescu, iar Clujul este primul oraș din țară în care a fost inițiată această campanie.

Campania presupune ieșirea în stradă sute de voluntari care să stea în fața clinicii Stanca timp de o oră sau două, să se roage și să arate trecătorilor și femeilor, în special, pancarte cu mesaje care redau gravitatea comiterii unui avort.

1

"Este o campanie continuă de 40 de zile, fiecare alege un interval de o oră sau două, în care vine și se roagă, deci nu vor fi mai mult de 10 persoane pe oră. Campania este una internațională și suntem la prima încercare în România, am ales să stăm 12 ore pe zi, câte 40 de zile, deci 480 de ore", a spus pentru Vocea Transilvaniei, Dan Călinescu, inițiatorul campaniei.

Inițiatorii campaniei anti-avort spun că astfel de acțiuni se fac în toată lumea, chiar și ei au copiat modelul din Canada, unde au locuit și trăit câțiva ani buni. Visul lor este ca această campanie, de la Cluj-Napoca să se extindă în întreaga țară, iar în final, rezultatul să fie o schimbare la nivel legislativ care să reducă numărul femeilor care recurg la un avort.