ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Festivalul de la Cannes a decis să lanseze o campanie împotriva tradiționalelor selfie, pe care celebritățile și le fac pe covorul roșu, încurcând programul organizatorilor cu această practică "extrem de ridicolă și grotescă", relatează joi EFE.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

În acest fel tranșant s-a exprimat la Paris delegatul general al festivalului, Thierry Frémaux, la conferința de presă de prezentare a programului celei de la 68-a ediții a Festivalului de la Cannes, care se va desfășura în perioada 13 — 24 mai.

"Nu am interzis 'selfi-urile', nu avem această putere polițienească și nici nu vrem să fim coercitivi", a spus Frémaux. El a precizat însă că va lansa "o minicampanie pentru a reduce această practică contemporană".

O practică pe care a calificat-o "extrem de ridicolă și grotescă" și care încurcă programul stabilit de organizatori, pentru defilarea pe covorul roșu și urcarea scărilor care precedă proiectarea celui mai important film al serii.
Frémaux a deplâns faptul ca cei care defilează pe covorul roșu se opresc din doi în doi metri "pentru a-și face singuri poze".