ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cantina „Sfântul Stelian” inaugurată de Arhiepiscopia Sibiului și sfințită de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va fi deschisă elevilor de la Școala Gimnazială 15 și de la Colegiul Național „Octavian Goga”, precum și  copiilor săraci, în weekend și vacanțe, a declarat IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Din mâncarea pregătită la Cantina Arhiepiscopiei Sibiului  amenajata pe strada Bastionului se vor face și pachete pentru persoanele care nu se pot deplasa.
 
„Dăm slavă Bunului Dumnezeu că, după o stăruință cam îndelungată și după un efort nu mic, am reușit să reactivăm o cantină a elevilor abandonată timp de 30 de ani și să-i dăm aceeași menire, aceeași funcționalitate. Întâi de toate avem grijă de copiii noștri, pentru că sunt mulți elevi la Școala Gimnazială nr. 15 și la Colegiul Național «Octavian Goga» aflate în incintă. Cantina aceasta va avea și un caracter social pentru că vom da masa și celor care nu au posibilitate să mănânce, copiilor noștri, în primul rând. Pe timpul vacanțelor, sâmbăta și duminica, această cantină va funcționa cu caracter social, iar Departamentul social eparhial va lua de aici mâncare și va duce persoanelor care nu se pot deplasa, activitate în cadrul Programului «Masa pe roți»”, a declarat IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, potrivit site-ului oficial al Mitropoliei.

Cantina „Sfântul Stelian” a fost amenajată la demisolul Școlii Gimnaziale nr. 15 din Sibiu, pe str. Bastionului, nr. 7, instituție de învățământ care funcționează într-o clădire aflată în proprietatea Arhiepiscopiei Sibiului.
 
PF Părinte Patriarh Daniel a oferit pentru cantina Arhiepiscopiei Sibiului o icoană a Sfintei Treimi și i-a felicitat pe toți cei implicați în realizarea acestui proiect cu caracter social-filantropic.
 
„Această icoană ne ajută să legăm totdeauna împreună liturghia cu filantropia. În liturghie se vede iubirea lui Dumnezeu față de oameni pe care noi o celebrăm în Sfânta și Dumnezeiasca Euharistie mai ales, iar în filantropia Bisericii se arată iubirea oamenilor către semenii lor, ca răspuns la iubirea milostivă și smerită, darnică a Preasfintei Treimi. Să ne ajute Bunul Dumnezeu să legăm totdeauna liturghia cu filantropia împreună și să avem atât bucuria rugăciunii, cât și bucuria faptei bune”, a spus PF Părinte Patriarh Daniel.
 
Slujba de sfințire a cantinei a fost oficiată de Preafericitul Daniel, iar în sobor s-au aflat ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, preoți și diaconi.