ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În spațiul muzeului, care va fi construit în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, vor fi recreate, la scară mică, principalele forme de relief și cele mai atractive zone turistice ale României. În plus, vor fi amplasate 100 de machete care simbolizează fapte istorice. Lucrările vor începe în câteva zile, anunță www.evz.ro. 
 
Muzeul va fi completat cu un sistem de panouri video care vor prezenta România, din trecut și din prezent. 
 
La muzeul dedicat Centenarului vor putea fi admirate și replici la scară mică ale unor monumente de mare valoare de pe teritoriul țării noastre. Printre acestea se numără Sarmisegetusa Regia, Catedrala Reîntregirii Neamului de la Alba Iulia, mănăstirile Putna și Voroneț, mănăstirea Agapia, casa memorială a lui Eminescu, o poartă maramureșeană, cimitirul de la Săpânța, castelele Peleș și Bran, Biserica Neagră, Mausoleul de la Mărășești, operele lui Brâncuși, Ateneul Român și Arcul de Triumf.