ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 1.500 de tablouri, care au fost furate sau confiscate de nazişti şi a căror valoare de piaţă ar putea ajunge la un miliard de euro, au fost recuperate de poliţia germană din locuinţa unui bărbat de 80 de ani din Munchen, relatează EFE, citată de Agerpres.

Confiscarea este rezultatul unei acţiuni demarate de inspectorii vamali în 2011, după ce l-au descoperit pe bătrân revenind din Elveţia cu o sumă foarte mare de bani asupra sa.

Bătrânul în a cărui casă au fost găsite tablourile este fiul unui comerciant de artă care a cumpărat respectivele pânze în anii 30-40 ai secolului trecut. Bărbatul din Munchen păstra operele de artă înghesuite în încăperi murdare şi trăia din veniturile rezultate din vânzarea ilegală a tablourilor. Procuratura federală ar putea să îl acuze de evaziune fiscală.

Printre tablourile recuperate se numără opere de Pablo Picasso, Henri Matisse, Marc Chagall, Emil Nolde, Franz Marc, Max Beckmann şi Max Liebermann.