ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, marcată, anul acesta, la data de 13 octombrie, Compartimentul de Informare și Relații Publice al Ministerului Administrației și Internelor (M.A.I.) transmite, cetățenilor, că măsurile planificate pentru prevenire, protecţie şi intervenţie sunt similare cu cele aplicate în caz de cutremur.

O particularitate o constituie faptul că evenimentul, cu rare excepţii, nu se desfăşoară chiar prin surprindere. Alunecările de teren se pot desfăşura cu viteze de 1,5 – 3 m/s, iar în unele situaţii şi peste 3 m/s, oferind posibilitatea pentru realizarea unor măsuri în astfel de situaţii.

În aceste condiţii, un rol important revine acţiunilor de observare a condiţiilor de favorizare a alunecărilor de teren şi alarmării (avertizării) populaţiei în timp util realizării protecţiei.

„Informându-vă, deveniţi mai puternici în faţa dezastrelor naturale. Doar împreună vom învinge !”, transmite, cu această ocazie, M.A.I.