Volkswagen, Daimler- Mercedes și BMW sunt suspectați de o posibilă activitate de tip cartel și investigați fiindcă ar fi ajuns la o înțelegere secretă ca să nu reducă emisiile poluante ale mașinilor pe care le produc, anunță Newstandard. 
 
Potrivit unei anchete a Uniunii Europene, cei trei constructori auto germani s-au înțeles să limiteze dezvoltarea și implementarea unor sisteme de control a emisiilor pentru automobile, ceea ce încalcă legile europene antitrust.
 
„Aceste tehnologii aveau rolul de a face mașinile mai puțin dăunătoare mediului înconjurător. Dacă această conspirație se va dovedi, atunci înseamnă că publicul a fost lăsat fără oportunitatea de a cumpăra mașini care poluează mai puțin, deși tehnologiile erau disponibile producătorilor” susține comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager, citată de Reuters.
 
Dacă vor fi găsite vinovate, VW, Daimler și BMW riscă amenzi de 10% din venituri. Toate cele trei companii au anunțat, prin comunicate, că vor colabora cu oficialii europeni și că nu vor mai face alte comentarii în acest caz.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews