ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Volkswagen, Daimler- Mercedes și BMW sunt suspectați de o posibilă activitate de tip cartel și investigați fiindcă ar fi ajuns la o înțelegere secretă ca să nu reducă emisiile poluante ale mașinilor pe care le produc, anunță Newstandard. 
 
Potrivit unei anchete a Uniunii Europene, cei trei constructori auto germani s-au înțeles să limiteze dezvoltarea și implementarea unor sisteme de control a emisiilor pentru automobile, ceea ce încalcă legile europene antitrust.
 
„Aceste tehnologii aveau rolul de a face mașinile mai puțin dăunătoare mediului înconjurător. Dacă această conspirație se va dovedi, atunci înseamnă că publicul a fost lăsat fără oportunitatea de a cumpăra mașini care poluează mai puțin, deși tehnologiile erau disponibile producătorilor” susține comisarul european pentru Competiție, Margrethe Vestager, citată de Reuters.
 
Dacă vor fi găsite vinovate, VW, Daimler și BMW riscă amenzi de 10% din venituri. Toate cele trei companii au anunțat, prin comunicate, că vor colabora cu oficialii europeni și că nu vor mai face alte comentarii în acest caz.