ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Muzeul Județean de Istorie Botoșani, care administrează casa natală a lui George Enescu, a stabilit că în fiecare zi de luni Casa Memorială este închisă. În pofida comemorării a șase decenii de la trecerea în neființă a celui mai mare muzician român, aceasta nu a avut program de vizitare.

„În mod normal, luni este închisă. Așa este programul la noi”, a explicat directorul Muzeului Județean de Istorie, Aurel Melniciuc, pentru Agerpres.

Casa Memorială George Enescu de la Liveni, situată la 50 de kilometri de municipiul Botoșani și la 15 kilometri de municipiul Dorohoi, este locul de naștere al marelui compozitor. Acesta a crescut aici până la vârsta de cinci ani.

Ea a reprezentat pentru Enescu „casa visurilor”, locul în care a reușit să compună prima sa lucrare pentru vioară și pian, „Țara Românească”, la vârsta de doar cinci ani. Tot acolo, în casa părintească, Jurjac, cum îl alintau părinții, a compus și Poema Română, în 1894.