ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Membrii Casei Regale a României se declară "profund întristați" de evenimentele din comuna Pungești, județul Vaslui, se arată într-un comunicat al instituției, postat pe siteul oficial.

Casa Regală susține eforturile de realizare a independenței energetice a populației, dar adaugă că nu se poate "nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare."

Totodată, Casa Regală a României denunță "folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român" și consideră că poporul trebuie consultat și ascultat în cazul oricărei decizii " care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor."

Iată comunicatul integral

Suntem profund întristaţi de situaţia din comuna Pungeşti, judeţul Vaslui. La fel ca şi în cazul Roşiei Montane, nu avem cum să fim indiferenţi faţă de viitorul locuitorilor acestei aşezări.

Susţinem eforturile pentru independenţa energetică a României, dar acest deziderat nu se poate realiza prin metode care sunt împotriva voinţei populare.

Denunţăm folosirea violenţei împotriva cetăţenilor Statului Român. Facem apel la dialog, ca singură variantă pentru detensionarea situaţiei.

Respectarea proprietăţii private şi dreptul de a beneficia de un mediu înconjurător nepoluat sunt concepte care nu pot fi ignorate.

Fideli principiului conform căruia suveranitatea aparţine poporului, considerăm că cetăţenii României trebuie să fie consultaţi şi ascultaţi în cazul oricărei decizii care le poate afecta dreptul la sănătate şi viitor.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews