ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prețul locuințelor în zona euro a crescut cu 4,5%, iar în Uniunea Europeană cu 4,7% în primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017. Deși veniturile românilor sunt în continuare mult sub media UE, un avans mai mare este înregistrat în România, unde prețul locuințelor a crescut cu 6,6% în ritm anual, potrivit Eurostat.
 
La nivelul tuturor celor șase mari orașe ale țării monitorizate constant de Imobiliare.ro, pretențiile vânzătorilor au dus prețurile până la 1.480 de euro pe metrul pătrat util în Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe locuințe din România în acest moment. Prețul per metrul pătrat util se ridică în medie la 1260 de euro în București, 1150 de euro în Timișoara, 1100 de euro în Constanța, puțin peste 1000 în Brașov și 960 în Iași. 
 
În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe în primele trei luni din acest an au fost raportate în Letonia (13,7%), Slovenia (13,4%), Irlanda (12,3%) și Portugalia (12,2%), în timp ce prețurile au scăzut în Suedia și Italia (ambele cu 0,4%) și Finlanda (cu 0,1%).
 
Potrivit Institutului Internațional pentru Finanțe (IIF), datoria mondială, incluzând aici și datoriile gospodăriilor, a urcat până la 237.000 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, cu 70.000 de miliarde mai mult decât în urmă cu un deceniu, când izbucnea criza financiară.