Prețul locuințelor în zona euro a crescut cu 4,5%, iar în Uniunea Europeană cu 4,7% în primul trimestru din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017. Deși veniturile românilor sunt în continuare mult sub media UE, un avans mai mare este înregistrat în România, unde prețul locuințelor a crescut cu 6,6% în ritm anual, potrivit Eurostat.
 
La nivelul tuturor celor șase mari orașe ale țării monitorizate constant de Imobiliare.ro, pretențiile vânzătorilor au dus prețurile până la 1.480 de euro pe metrul pătrat util în Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe locuințe din România în acest moment. Prețul per metrul pătrat util se ridică în medie la 1260 de euro în București, 1150 de euro în Timișoara, 1100 de euro în Constanța, puțin peste 1000 în Brașov și 960 în Iași. 
 
În rândul statelor membre, cele mai mari creșteri anuale ale prețurilor la locuințe în primele trei luni din acest an au fost raportate în Letonia (13,7%), Slovenia (13,4%), Irlanda (12,3%) și Portugalia (12,2%), în timp ce prețurile au scăzut în Suedia și Italia (ambele cu 0,4%) și Finlanda (cu 0,1%).
 
Potrivit Institutului Internațional pentru Finanțe (IIF), datoria mondială, incluzând aici și datoriile gospodăriilor, a urcat până la 237.000 miliarde de dolari în ultimul trimestru al anului trecut, cu 70.000 de miliarde mai mult decât în urmă cu un deceniu, când izbucnea criza financiară. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews