ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Parlamentul rus a adoptat, în primă lectură, o lege privind pedofilia. Conform noului act normativ, începând de-acum, orice persoană găsită vinovată de acte sexuale împotriva copiilor sub vârsta de 14 ani va fi supusă castrării chimice, iar molestatorii de copii care recidivează vor sta ani buni după gratii.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

În baza noii legi, decizia de efectuare a unei castrări chimice obligatorii va fi luată în urma examinării de către un psihiatru criminalist, la cererea tribunalului, care poate prevdea, de asemenea, alte măsuri medicale, a explicat deputatul Dmitri Viatkin pentru agenția Itar-Tass, citată de Russia Today.

Nu ar fi înțelept să se limiteze măsurile medicale doar la castrare, având în vedere că în unele cazuri s-ar putea să nu fie suficiente”, a mai spus politicianul.

În același timp, unii dintre cei găsiți vinovați pot cere o castrare chimică voluntară, chiar dacă victima are mai mult de 14 ani, lucru care i-ar putea ajuta să obțină reduceri de pedeapsă sau să obțină o sentință mai puțin dură.

Această lege răspunde preocupărilor tot mai mai mari ale populației în fața unei adevărate explozii a violențelor sexuale împotriva minorilor în societatea rusă.

Cel puțin 1300 de copii ruși au suferit abuzuri sexuale și violențe in ultimul ani, iar alți peste 5000 au fost supuși unor acte sexuale fără violență, susține deputatul Anton Belyakov, deputat al partidului ”O singură Rusie”.

Castrarea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente care reduc nivelul testosteronului. Acest procedeu se mai aplică în ţări precum Franţa, Germania, Suedia, Republica Moldova, Cehia sau Finlanda.

Și în România au existat tentative de introducere a unei astfel de legi, dar de fiecare dată proiectul care propune castrarea chimică a pedofililor naşte controverse printre deputaţii jurişti. Unii parlamentari spun că s-ar impune înăsprirea pedepselor pentru aceste situaţii, dar sunt sceptici că proiectul va primi avizele necesare. Statisticile arată că sute de copii sunt supuşi abuzurilor sexuale în fiecare an.