ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



In ultimii ani, alimentația cu hrană vie este un subiect tot mai întâlnit și discutat pe forumuri, blog-uri și chiar în conversațiile obișnuite, cotidiene. Tot mai mulți oameni devin adepții unei astfel de alimentații, și în special, dietoterapiei, care este o forma de vindecare prin hrană. La noi în țară exista câteva astfel de restaurante specializate pe hrană vie.

In primul rand, este important ce este hrana vie. Este mâncarea negătită, preparată numai din alimente crude, adica o mâncare “fără foc”.
De ce este așa de recomandată hrana vie? Acestea sunt doar câteva dintre efectele benefice pe care le produce:
-amplifică vitalitatea ;
-nu creează aciditate sau constipație ci chiar le vindeca;
-revitalizează organele suprasolicitate;
-reduce colesterolul, inversează diabetul de gradul 2 și chiar 1;
-previne osteoporoza;
-reglează greutatea corporală;
-îmbunătățește vederea;
-îmbunătațește capacitatea de concentrare mentală;
-conferă o piele strălucitoare și catifelată, și un păr pe măsură;
-stabilizează emoțiile ;
-face legătura directă cu sacrul (viața spirituală)

Cristela Georgescu, o promotoare și o consumatoare a hranei vii spune: “Am descoperit că istoria medicinii universale este plină de medici, ce au demonstrat, teoretic şi practic, că hrana este cel mai important “medicament” pentru fiinţa umană, avȃnd capacitatea de a vindeca chiar şi boli foarte grave sau incurabile. Am cunoscut la Alianţa pentru Sănătate din Germania, sute de oameni (dar exista sute de mii ȋn toată lumea!) care trăiesc cu hrana vie de ani de zile, demonstrȃnd astfel, că “profeţiile” (care şi pe mine m-au speriat tare rău la ȋnceput) despre carenţele ce apar de la acest regim de viaţă, nu se confirmă de fapt ȋn practică, majoritatea acestor oameni, urămȃnd o alimentaţie cu hrana vie, fără probleme, de-a lungul a mai multor decenii. Și de atunci nu mă mai chinuie nici sinuzita cronică şi nici infecţiile urinare, parodontoza şi artroza au ȋncetat să mai evolueze, tensiunea arterială s-a reglat de la sine, pȃna şi neurodermita şi psoriazisul nu mai ȋmi provoacă probleme, fiind ȋn prezent, dupa 3 ani de hrană vie, aproape complet vindecate. Desele răceli, bronşite şi chiar pneumonii aparţin şi ele de domeniul trecutului, iar diferitele dureri, ce m-au ȋnsoţit permanent, ani de zile, chiar şi ȋn tinereţe, s-au spulberat la rȃndul lor ȋn neant.

Ce alimente compun hrana vie?
-uleiuri presate la rece;
-tărâțele de psyllium, care sunt un agent excelent de îngroșare și legare;
-nucile, alunele și semințele (semințe de floarea soarelul, de dovleac, de in, de ardei, de struguri, migdale, caju, nuci de macadamia, etc);
-sarea gemă, de mare sau sarea de Himalaya;
-amestecurile de condimente din plante vii sau uscate (usturoiul, ceapa, prazul, scortișoara, nucșoara, menta, busuiocul, rozmarinul, pătrunjelul, mărarul, urzica, etc.)
-legumele și fructele de tot soiul, crude sau uscate;
-miere și alti îndulcitori naturali;
-alge, ciuperci (superalimente);