ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit raportului Corpului de control al Ministerului Mediului, în Gorj, unde inundațiile de luna trecută au făcut prăpăd, 20 de firme au tăiat hectare întregi de pădure și au luat nisip și pietriș exact în zonele unde apele au ieșit din matcă, aproximativ 26.000 de metri cubi de lemn fiind exploatat ilegal în județul Gorj, informează Digi24.

De asemenea, raportul arată că Agenția de Mediu a emis diverse autorizații de exploatare forestieră în arii protejate fără avizul administratorului, iar în privința balastierelor care exploatează nisip și pietriș din albiilor de-a lungul râului Gilort, acestea se pare că nu aveau actele în regulă și riscă să fie anulate toate aceste acțiuni de pe acest râu.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat că se va întoarce în zonă și că va lua toate măsurile pentru remedierea acestei situații, inclusiv sancționarea celor vinovați.

Din cauza inundațiilor din ultimele două săptămâni, 251 de localități din 11 județe au fost afectate, au fost distruse 99 de locuințe, peste 1.000 au fost avariate și alte 2.300 au fost inundate, iar patru persoane au decedat.