Luna iulie reunește din nou la Teatrul Național din Timișoara oameni preocupați de recuperarea și valorificarea trecutului prin intermediul muzicii. Este vorba despre ,,Cântecele aerului”, cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate, un proiect al Teatrului Național din Timișoararealizat împreună cu trupa Subcarpați.
 
Marius Andrei Alexe, alias Bean MC, de la Subcarpați, alături de Andrei Maxim, îi va iniția pe participanți în tainele unui instrument românesc extraordinar: cavalul. ,,Participanții redescoperă folclorul autentic și bucuria redescoperirii unor sensuri profunde ale propriei identități prin intermediul cavalului”, spun reprezentanții teatrului timișorean, într-un comunicat de presă.
 
Toate cele 25 de locuri puse la dispoziție de organizatori s-au ocupat în primele 72 de ore de la anunțul inițial, făcut la începutul lunii trecute. Cel de-al doilea modul al Atelierului Identitate este programat în perioada 2-6 iulie 2018, în foaierul Sălii 2 și în Parcul Civic, zilnic între orele 17.00 și 19.00.
 
Primul modul al Atelierului Identitate a avut o evoluție extraordinară și a construit în jurul său o comunitate reunită în jurul cavalului, formată atât din cei 25 de participanți, veniți din România (Timișoara, București, Oradea, Arad, Cluj, Constanța), Marea Britanie și Danemarca, cât și dintr-un mare număr de susținători online, mai spun organizatorii. 
 
Trupa Subcarpați s-a impus în ultimii ani pe scena muzicală românească printr-un stil care îmbină folclorul autentic cu ritmurile actuale și prin mesajul de regăsire și prețuire a propriei identități culturale pe care îl adresează publicului român. O mostră a stilului Subcarpați puteți audia AICI.