ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat marţi, pentru Mediafax, că la întâlnirea de la Ambasada SUA s-a discutat despre relaţiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, dar şi despre lupta împotriva corupţiei din regiune şi din România.

Blaga a precizat că, la întâlnirea cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, PDL a pus şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români.

"Am discutat despre relaţiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, despre Parteneriatul strategic, despre situaţia din regiune - Ucraina şi Republica Moldova. S-a discutat şi despre lupta împotriva corupţiei din regiune şi din România, şi PDL a ridicat şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români", a declarat liderul PDL.

"A fost o discuţie extrem de utilă, informală", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat că au fost prezenţi trei preşedinţi de partide, respectiv el, Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu.

"Am fost trei preşedinţi de partide, pentru că acordăm o importanţă deosebită relaţiilor cu Statele Unite şi am fost aşa cum am primit şi invitaţia, la nivel de preşedinte", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a menţionat că celelalte partide au fost reprezentate la nivel de vicepreşedinte.

Premierul Victor Ponta a declarat la Bacău, răspunzând unei întrebări, că la Ambasada SUA la Bucureşti "are loc o întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor, invitaţia fiind mai veche, iar din partea PSD participă Corina Creţu.

Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, se află la Bucureşti marţi pentru o vizită de rutină în regiune, informează Ambasada SUA.