ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul căpitan al echipei naţionale a României, în prezent manager tehnic al formaţiei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că sportul trebuie să fie o prioritate pentru preşedintele ales Klaus Iohannis.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!
"Ca gând personal, doresc un preşedinte care să treacă sportul ca prioritate. Să îl organizeze (n.r. - sportul) cu primul ministru, cu Parlamentul, astfel încât să ne facă tuturor plăcere să trăim aici. Pentru că toţi vrem să ne fie mult mai bine şi să ne facă plăcere să trăim acasă. Şi cum se face în orice ţară dezvoltată, trebuie să se investească în segmentele sociale cultură, sport şi sănătate. Pentru că menirea acestor segmente este să formeze oameni competitivi care să facă bine şi să reprezinte ţara. Aceste trei segmente trebuie să fie o prioritate pentru preşedinte şi pentru tot ce vine în România de acum încolo. Şi atunci probabil că o să ne facă plăcere să trăim într-o Românie în care se fac lucrurile, cum a spus, lucrurile bine făcute", a spus Hagi.

Tehnicianul a menţionat că este nevoie de un proiect clar şi concis care să ridice sportul românesc:
"În sport trebuie să finanţăm, să sprijinim pentru că aşa fac şi nemţii, şi americanii, şi francezii. Cu lege, cu finanţare, cu lucruri clare şi concise, pentru că ceartă există întotdeauna, dar nu cred că putem progresa foarte tare aşa. Trebuie făcut un proiect, toţi împreună, că nu o să facă numai dânsul (n.r. - preşedintele ales Klaus Iohannis) singur".

Întrebat dacă prietenul şi cumnatul său, Gheorghe Popescu, este dezamăgit de rezultatul alegerilor, având în vedere că liderul PSD, Victor Ponta, care îi promisese graţierea, a pierdut alegerile prezidenţiale, Hagi a răspuns:
"Nu ştiu, nu am mai vorbit în ultimul timp. Eu îl ştiu pe Gică foarte puternic. Ca orice oltean, e mândru de el, oricând şi la orice oră va fi aşa. Va veni ziua în care şi el o să vorbească. Când va veni, Dumnezeu ştie. Dar o să o facă. Când am fost atunci şi l-am vizitat, arăta foarte bine, e puternic, pentru că e ambiţios. E un sportiv mare pe care l-a avut România. Îl aşteptăm să vină cât mai repede, să fie cu noi".