ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Iaurtul, un aliment extrem de sănătos, a fost iniţial fabricat în Turcia şi este rezultat din fermentarea laptelui. Orice fel de lapte poate fi folosit pentru a produce iaurt, dar în ziua de azi, laptele de vacă este cel mai des folosit.

[p] LIBRARIE.NET - Cărţile pe care le cauţi

Pentru a diversifica oferta, firmele de lactate au introdus în producţie iaurtul cu fructe. Iaurturile cu fructe, în special cele cu căpşuni, cireşe şi zmeură ascund un secret, după cum susţin mai mulţi nutriţionişti. Şi dacă nu-i credeţi, este suficient să verificaţi etichetele pe care este specificată compoziţia. Inclusiv doctorul Gheorghe Mencinicopschi a publicat această informaţie pe site-ul său.

Iaurtul de căpşuni are culoarea roz nu datorită fructelor, ci a gândacilor Coşenila. Anume aceste insecte, odată strivite, capătă o culoare roşie intensă. Din aceşti gândaci se extrage un colorant natural, transformat ulterior în carmin sau acid carminic.

  • Aproape 40.000 de gândaci sunt necesari pentru a produce doar o jumătate de kilogram de acid carminic. Substanţa este obţinută după ce insectele sunt uscate iar apoi fierte în apă. Gândacii exotici sunt originari din Mexic şi Peru trăiesc pe cactuşi.


În trecut acest colorant era folosit doar pentru colorarea țesăturilor și de către pictori. În prezent este folosit atât în industria cosmeticelor cât și în cea alimentară. În cosmetice, coşenila este folosită în fabricarea rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor sau alte produse colorate. În industria alimentară este folosit în fabricarea sucurilor acidulate, "€œnaturale" sau orice băuturi ce au la bază "€œfructe". De asemenea se găsește și în mezeluri, salamuri, cârnați, carne, colorantii de ouă, iaurt, lapte, produse de patiserie, deserturi, gemuri, gelatină, toppinguri, diverse varietăți de brânză.