ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu câteva zile OTP Bank România a semnat contractul de achiziţie a acţiunilor Millennium Bank România. Valoarea tranzacţiei a fost de 39 milioane de euro. Prin această mişcare OTP a îşi va creşte cota de piaţă la 2.1% şi va urca pe poziţia 11 în clasamentul instituţiilor bancare din România.

În spatele acestei tranzacţii prin care OTP se alege cu multe sedii în Cluj sau Oradea dar şi Bucureşti şi Constanţa, s-ar putea afla chiar statul maghiar, acţionar majoritar al băncii. Sandor Csany, şeful OTP, este prieten la cataramă cu Viktor Orban. Fost şef al OTP (CEC-ul maghiar) şi în perioada comunistă, Sandor Csany este considerat unul dintre oligarhii care l-au sprijinit pe liderul de la Budapesta. Csany a fost văzut de foarte multe ori mergând la vila lui Viktor Orban pentru a viziona împreună meciuri de fotbal.

Millennium Bank avea în România aproape 80.000 de clienţi şi o reţea de 56 de sucursale.

OTP este la a doua achiziţie pe piaţa românească după preluarea Robank.