ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Halucinogenele se află pe ultimele locuri în ceea ce privește consumul de droguri în România, însă apre în primele locuri în ceea ce privește pericolul folosirii acestora. Halucinogenele sunt singurele care produc schimbări ale psihicului uman pe termen lung. Acestea provoaca “halucinații”, adică experiențe imaginare care par reale. Cuvântul provine din “halucinare” care, în latină, înseamnă a ”călători cu mintea”.

Drogurile halucinogene afectează puternic creierul distorsionând simțurile și deformând impresiile de timp și spațiu. Printre cele mai ăntâlnite efecte negative ale drogurilor halucinogene sunt dificultatea în concentrare și în comunicare, acest lucru datorându-se în primul rând dificultății de a face diferența între iluzie și realitate.
Creierul comunică cu întregul organism prin intermediul neurotransmițătorilor. Atunci când în acest sistem de comunicație intră și drogurile halucinogene, modul in care individul percepe lumea din jurul său se va schimba.
MDMA, MDA (un drog asemănător lui Ecstasy) obligă neuronii să elibereze serotonină. Serotonina este importantă pentru multe celule nervoase, inclusiv pentru cele care recepționează informațiile senzoriale cât și pentru cele care controlează somnul și emoțiile. MDMA si MDA provoacă distrugerea neuronilor cu receptori pentru serotonină.

LSD este un produs de metabolism al unei ciuperci numite CLAVICEPS PURPUREA care creşte pe firele de secară şi cauzează o boală numită “ergot”.

LSD a fost descoperit în 1943 de către un chimist elveţian care explora proprietăţile derivaţilor de ergotamină. El a înghiţit accidental o cantitate de drog şi a trăit o stare de alterare profundă a conştienţei. Efectele LSD sunt dependente de personalitatea persoanei şi de contextul în care se realizează consumul. Trăsătura esenţială a trăirilor sub LSD este o acută senzaţie a descoperirilor, a unor revelaţii care pot mai târziu să inducă o trăire mistică, religioasă, în care persoana în cauză crede că a descoperit un secret fundamental al vieţii sau chiar Universului. Persoanele devin confuze, pierd feed-back-ul realităţii şi pot comite chiar acte ce duc la accidente sau moarte: de exemplu, pot sări de pe o clădire vrând de fapt să zboare.