ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Tokyo a avut loc, sâmbătă și duminică, cea mai mare furtună de zăpadă din ultimii 45 de ani blocând accesul din și în capitala Japoniei. 11 oameni au murit și 1250 au fost răniți.

Agenția națională japoneză de metorologie a anunțat că un strat de zăpadă gros de 27 de cm a acoperit, sâmbătă, capitala, fenomen ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 45 de ani.

Furtuna s-a deplasat, apoi, către nord-est, după ce a parcurs, sâmbătă sud-vestul insulei principale Honshu înainte de a ajunge la Tokyo, depunând 35 de centrimetri de zăpadă în oraşul de coastă Sendau, unde nu s-a mai petrecut un astfel de fenomen de 78 de ani.

Posturile locale de televiziune anunță morțile a 11 persoane, cauzate de accidente provocate de zăpadă. Cel puţin 1.253 de persoane din întreaga ţară au fost rănite și 5.300 de accidente diverse au fost înregistrate în 35 de prefecturi afectate de ninsori.

Duminică dimineaţă, peste 20.000 de locuinţe au rămas fără curent electric iar 400 de zboruri au fost anulate, cu o zi înainte anulând-se alte 740.

5.000 de călători au rămas blocaţi, duminică, la începutul zilei pe aeroportul internaţional Tokyo-Narita, din cauza drumurilor, înzăpezite, care îl leagă de capitală.

Vremea s-a îmblânzit, la Tokyo, duminică, dar noi ninsori sunt aşteptate în nordul ţării.