ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Maternitatea "Cuza Vodă" din Iaşi, cea mai mare din ţară, şi-a închis porţile pentru avorturi. Motivul? Medicii care nu vor să mai facă astfel de operaţii, motivând că „vor să aducă viaţă, nu să o ia”, anunţă Digi 24.

Livrare gratuita in 24 de ore!

În cazurile în care sarcina va pune în pericol sănătatea femeii, se va face o excepţie.

"Sunt medici care, la o anumită vârstă, refuză să mai facă avorturi la cerere. (…) Fiecare îşi reconsideră starea în funcţie de opţiunile religioase şi sunt o serie de medici care nu vor mai face astfel de proceduri. Și nici nu ai cum să îi obligi, fiindcă obstetricianul trebuie să aducă viaţă, nu să o ia, ori un avort înseamnă a ucide”, a spus Maria Stamatin, directorul instituţiei.

Conform statisticilor oficiale, în România au avut loc peste 21 de milioane de avorturi, din 1958 până în 2011.

În 2013, România a înregistrat cele mai puţine naşteri de când există ca stat modern, iar specialiştii previzionează că în 15 ani vom ajunge la populaţia din 1946, adică aproximativ 16 milioane de oameni.