ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


S-a dus vacanţa. S-au dus şi zilele calde de vară. Atunci când un simplu ceai fierbinte nu mai ajută imunitatea, mai ales în această perioadă de trecere de la sezonul cald la sezonul rece, vă propunem patru legume şi fructe, la îndemână pe tarabele pieţelor.

Varza: bogată în vitamina C şi în antioxidanţi, varza e produsul universal, poate fi consumată în orice perioada a anului, dar, cu precădere, este recomandată toamna, atunci când diferenţele de temperatură ne provoacă disconfort. Renumită ca şi un aliment anti-cancerigen, nu trebuie să lipsească din dieta autumnală, fie că e consumată crudă, sau în salate şi supe.

Merele: Coaja merelor este plină de flavonoide, aceste substanţe fiind deosebit de importante pentru corp. Merele pot fi folosite în mai multe feluri, ele putând fi adăugate şi în salate. Important este ca aceste fructe să nu fie decojite atunci când le consumăm, pentru a putea beneficia de toate vitaminele din ele. Sunt adevărate "bănci" de vitamine.

Perele: Pe langâ faptul că sunt delicioase, perele reprezintă o sursa bună de vitamina C şi cupru, care ajută la formarea celulelor roşii din sânge şi menţine nervii şi sistemul imunitar în formă bună. Sunt un excelent detoxifiant natural, de care puteţi beneficia, doar e sezonul lor, nu?

Conopida: Aceasta este o altă legumă delicioasă şi sănătoasă pentru corp. Conopida are în compoziţie compuşi care pot preveni cancerul, multă vitamina C şi fitonutrienţi care pot scădea semnificativ nivelul colesterolului. În plus, cine ar refuza un platou de conopidă au gratin, proaspăt scoasă de la cuptor, fierbinte, astfel încât sa compenseze frigul de afară.