ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai înalt brad măsurat, nedoborât, din România, se află în pădurea virgină Șinca din județul Brașov.

Bradul a fost identificat și măsurat în noiembrie anul trecut de o echipă de cercetare alcătuită din studenți și cadre didactice de la Facultatea de Silvicultură a Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava, în cadrul unui proiect desfășurat în parteneriat cu organizația de mediu WWF-România.

"Am descoperit un brad de 62,5 metri înălțime. În momentul de față vorbim de un record. Până acum era un brad de 61,5, la Penteleu, în zona Buzăului. Însă ce e spectaculos la Șinca e că majoritatea brazilor din acea zonă au peste 55 de metri.


Și fagul are înălțime foarte mari, de peste 56 de metri. Acest exemplar de brad este cel mai mare, probabil molidul ar putea să-l depășească în înălțime”, a declarat pentru Yahoo! News doctor inginer Cătălin Roibu, șef de lucrări la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.