ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puţin 49 de persoane au murit, duminică, în violenţele din Irak, dintre care 34 în explozia urmată de un atentat sinucigaş împotriva unei cafenele din Bagdad.

O bombă a explodat în apropierea terasei unei cafenele, iar un kamikaze şi-a detonat ulterior centura de explozibil în momentul în care mulţimea se aduna la locul atacului, într-un cartier cu majoritate şiită, Al-Amil, din sudul Bagdadului, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Poliţia a înconjurat apoi perimetrul, potrivit unui jurnalist al AFP. În afară de persoanele ucise, alte cel puţin 50 au fost rănite, au declarat oficiali medicali şi din cadrul serviciilor de securitate.

Anterior, în cursul zilei, opt kamikaze au atacat forţele de securitate şi o clădire guvernamentală din Rawa, în provincia Al-Anbar, provocând moartea a opt persoane, dintre care un copil, trei membri ai consiliului local şi trei poliţişti.

Doi kamikaze pe jos şi unul la bordul unei maşini pline cu explozibil au atacat sediul local al poliţiei, în timp ce un la patrulea şi-a izbit maşina de un punct de control de la intrarea în localitate Rawa, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Alţi trei kamikaze pe jos şi un al patrulea la bordul unui vehicul au atacat sediul administraţiei locale, unde oficialii aveau o reuniune.

Localitatea Rawa, situată la circa 75 de kilometri de frontiera siriană, este pentru a doua oară în decurs de o lună ţinta atentatelor.