ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Academia Americană a Pediatrilor susține că bebelușii între 0-2 ani nu ar trebui să fie expuși la tehnologie deloc, celor cu vârsta între 3-5 ani ar trebui să le fie restrânsă expunerea la o oră pe zi, iar pentru cei cu vârsta între 6-18 ani, la doar 2 ore pe zi. Terapeuții ocupaționali interzic folosirea aparatelor de orice fel sub vârsta de 12 ani și oferă și câteva motive întemeiate pentru asta.

ADHD și rezultate școlare scăzute

În primul rând, expunerea la telefoane mobile, calculatoare, tablete stimulează creșterea rapidă a creierului. Acest lucru este dăunător în această perioadă, pentru că, de cele mai multe ori, dă naștere unui deficit de atenție, provoacă întârziere din punct de vedere cognitiv, impulsivitate mărită și dificultate în a crea un echilibru interior.
Toate aceste efecte negative vor impacta și aspectul academic și capacitatea copilului de a învăța și a progresa la școală.

Obezitate și alte boli fizice

Statisticile arată că acei copii care au un televizor și/sau un calculator (laptop sau tabletă) la dispoziția sau în camera lor și sunt lăsați să îl.le folosească nesupravegheați, vor avea o rată mai mare de obezitate. Din aceștia, 30% pot dezvolta diabet sau pot avea infarturi, micșorând cu mult speranța de viață. Profesorul Andrew Prentice estimează că secolul 21 este singurul secol din istorie în care cei mai mulți copii nu vor trăi mai mult decât părinții lor.

Oboseala creierului și note mici la școală

Folosirea tehnologiei la o vârstă mică duce la lipsa de somn, ceea ce duce la o insuficientă odihnă a creierului. Consecința lipsei de odihne a creierului o reprezintă incapacitatea de concentrare. Statisticile arată că, din nefericire, 75% dintre copiii americani au o problemă cu somnul, motiv pentru care notele lor la școală sunt foarte mici.

Boli mentale și alte afecțiuni

Majoritatea bolilor mentale sunt cauzate de întrebuințarea peste măsură a tehnologiei. Folosirea tabletelor, a calculatorului sau televizorului o perioada prea mare de timp duce la demență digitală, depresii, anxietate, dereglări bipolare sau de atașament, autism, psihoze și, în general, la comportamente problematice. Dereglarea de atașament se referă la lipsa afecțiunii părinților și atașarea de produsele tehnologice. Această atașare poate duce chiar și la dependență. Dependența de jocuri pe calculator sau de televizor este printre primele 3 dependențe de care suferă populația la ora actuală, și ea apare pe fondul lipsei de afecțiune umană, de iubire sănătoasă.

Agresivitate

Jocurile, clipurile de tot felul, filmele au un conținut ridicat de violență. De exemplu, ”Grand Theft Auto V” este un joc pe calculator care conține mesaje explicite referitoare la erotism, crimă, tortură sau mutilare, și nu este singurul. USA a etichetat violența din mass-media ca Riscul numărul 1 pentru Sănătatea Publică. Copiii devin mult mai agresivi în comportament, în gesturi și cuvinte.

Emisiile de radiații sunt cancerigene

Organizația Mondială a Sănătății a inclus, în mai 2011, telefoanele mobile și alte dispozitive, în categoria de mare risc (posibil cancerigen) din cauza emisiei de radiații. Copiii sunt și mai sensibili la aceste radiații decât adulții, pentru că creierele lor și sistemele imunitare se află încă în curs de dezvoltare.

Copiii educați de tehnologie  nu mai pot fi ”viitorul nostru”

Concluzia este că, dacă părinții nu vor avea grijă în mod riguros ca odraslele lor să stea cât mai departe de atracțiile tehnologiei, atât societatea cât și tot ceea ce înseamnă educație, nu vor mai avea un viitor durabil.