ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Astăzi este nevoie, poate mai mult decât în alte perioade de timp, să fim foarte atenți la mâncarea pe care o cumpărăm, și mai ales la cea de tip fast-food . Deși în cele mai multe cazuri, are un aspect foarte atrăgător, colorat, apetisant, ea este în aceeași măsură extrem de nocivă pentru organism, din cauza ingredientelor sale artificiale.

O mare parte dintre oameni sunt ”fanii” unui anumit restaurant de tip fast-food, fie McDonalds, fie KFC, fie Burger King sau altele ”no name”. Un studiu de piață arată că americanii mănâncă cel puțin o dată pe lună la McDonalds iar jumătate din cei chestionați spun că ei mănâncă o dată pe săptămână. Desigur, ceea ce îi face pe acești oameni să facă acest lucrui este, în principal, atenția pe care o dau marketing-ului de care au parte din plin aceste restaurante.
David, DiSalvo, editor la revista Forbes s-a hotărât să facă o mică muncă de cercetare în ceea ce privește ingredientele mult-gustoaselor sandwich-uri. De exemplu, în sandwich-ul cu ou de la Subway au găsit un fel de amestec intre ou și o pastă din ou formată din glicerină, un solvent care se găsește de regulă, în săpun sau creme de ras, silicon (de acela care se găsește în păpușa Silly Potty) și silicat de calciu, un ingredient care se folosește în construcția acoperișurilor și a betonului, arată The Huffington Post.

5200648958_9439758b6f

 

Un fost angajat al McDonalds declară: ”Cineva a lăsat, din greseală o pungă mare de 100 de pui pe bufet mult prea mult timp. Aceștia s-au topit pur și simplu și au creat o baltă mare (de lichid). N-am înțeles de ce. Nu semănau deloc cu nuggets-urile pe care le știam eu cândva...

o-CHICKEN-570o-MCNUGGETS-570

 

 

 

 

 

 

 

 

Deloc surprinzător, mulți producători evită să comunice presei și chiar și clienților ingredientele și modul de preparare al alimentelor. Acesta este și cazul companiei Burger King care nu a realizat lista ingredientelor ”sănătoasei salate cu roșii”. S-a demonstrat că această salată conține propilenglicol, o substanță prezentă în lubrifianți sexuali și anti-îngheț!

2333661601_4437f813c6

Delicioșii cartofi de la McDonalds conțin propionat de calciu, un conservant anti-îmbătrânire. Măcar de ne-am menține tineri, tot mâncând cartofi de la Mac...! Tot din ciclul ”mâncărurilor de la McDonalds” , se află și deliciosul si celebrul Hamburger. David Whipple, prezentatorul emisiunii ” Doctorii” a prezentat cazul unui hamburger uitat în buzunarul unui om de aproape 14 ani: hamburger-ul arăta exact la fel! În anul 2010, Kenji Lopez- Alt a condus o serie de teste pentru ”Mâncăruri Serioase” (”Serious Eats”) pentru a-și da seama dacă burger-ii mucegăiesc în timp. A concluzionat că burger-ul nu mucegăiește datorită ”mărimii lui mici și suprafeței relativ mari care îl ajută să piardă umezeala foarte repede. Fără umezeală, nu există mediu propice pentru putregai sau creșterea bacteriilor.”

o-MCRIB-570