ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


India pregăteşte un nou program de restaurare a Taj Mahal-ului, unul dintre cele mai vizitate monumente ale lumii, pentru a evita ca poluarea să-i îngălbenească marmura albă, a relatat, duminică, presa locală, potrivit EFE, preluată de Agerpres.

Monumentul, situat în oraşul Agra, în nordul ţării, a mai fost supus în 1994, 2001 şi 2008 unor tratamente similare pe bază de argilă, a amintit un responsabil indian.
"Din cauza poluării tot mai mari" din acest oraş cu aproape două milioane de locuitori, "marmura albă se îngălbeneşte şi îşi pierde din strălucire", fapt pentru care a început deja examinarea zonelor care trebuie să fie restaurate, declară autorităţile indiene.

Taj Mahal-ul a fost construit de împăratul mogul Shah Jahan, între 1632 şi 1654, ca monument funerar pentru soţia sa Mumtaz Mahal, care a murit la naşterea uneia dintre fiicele sale. Monumentul face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.