ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Episcopul Gurie al Devei și Hunedoarei a inaugurat, la începutul săptămânii, Centrul social și educativ „Sfânta Ecaterina” din Petroșani. Centrul a fost deschis într-un spațiu pus la dispoziție de Realcom Petroșani, prin directorul Gheorghe Toma, la etajul halei agroindustriale din Piața Centrală și se află sub coordonarea Asociației Femeilor Ortodoxe „Sfânta Ecaterina”.
 
Inițiativa realizării centrului îi aparține Raisei Selaje, directorul Asociației Femeilor Ortodoxe Sfânta Ecaterina din Petroșani.Centrul va funcționa cu sprijinul parohiilor ortodoxe din oraș și este destinat celor dornici de a-și petrece timpul cu folos. „Serviciile vor consta în cursuri și activități educative în vederea formării intelectuale, în oferirea de activități sportive în vederea dezvoltării psihofizice și a petrecerii timpului liber, în organizarea de întâlniri catehetice, în organizarea unor seri culturale și întâlniri cu specialiști din diverse domenii, activități de recreere și socializare și acțiuni proprii împreună cu instituțiile de asistență socială, Biserică și ONG-uri diverse, prin care vom milita pentru diminuarea abandonului școlar, o adevărată problemă actuală”, povestește doamna Raisa Selaje, preluată de www.basilica.ro.
 
În cadrul evenimentului au fost premiați elevii olimpici de la școlile din Petroșani și a avut loc un moment artistic. Episcopia Devei și Hunedoarei a mai deschis două centre asemănătoare în ultima vreme, unul la Deva și un altul la Hațeg.