ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria Timișoara va semna, în cursul acestei săptămâni, contractul de execuţie a lucrărilor de reabilitare a centrului istoric al oraşului, care va cuprinde Pieţele Unirii, Libertăţii, Sfântu Gheorghe şi Țarcului, precum şi 10 străzi adiacente, rezervate exclusiv pietonilor.

De asemenea, în această toamnă este așteptată și demararea reabilitării Palatului Loffler, din Piața Operei, care mai păstrează încă urmele gloanțelor de la Revoluția din 1989. Aceasta va fi prima clădire, dintr-o serie de opt astfel de construcții care vo beneficia de un program de reabilitare. De altfel, întreaga Piaţă a Operei, declarată monument istoric de Ministerul Culturii în anul 2004, va fi reabilitată de primărie, iar locatarii vor fi obligaţi să suporte o parte din cheltuieli, în funcţie de venituri.

Proiectul, demarat în timpul administrației Ciuhandu, are o valoare de aproximativ 15 milioane de euro și a fos realizat în cadrul Programului Operaţional Regional (POR 2007-2013).

În proiect sunt preconizate și lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere şi de reorganizare a traficului în spaţiile publice din perimetrul vizat, de reabilitare, de modernizare şi de reorganizare a spaţiilor publice, inclusiv mobilier urban, precum şi reabilitarea infrastructurii tehnico-edilitare, inclusiv iluminat public şi reţele de telecomunicaţii.

La începutul anului, primarul Nicolae Robu își exprima intenția de a grăbi reabilitarea centrului vechi.
Toate clădirile vechi din Piaţa Victoriei, cu excepţia clădirii Rectoratului Politehnicii din Timişoara şi a celor din imediata apropiere a Operei, arată rău. Sunt într-o stare avansată de degradare. Nu putem asista în continuare la această imagine negativă a oraşului nostru.

Proprietarii apartamentelor din această zonă, majoritatea lor, nu au mijloacele financiare necesare să suporte cheltuielile cu faţadele. Atunci am decis să alocaăm bani din bugetul local al municipiului Timişoara pentru repararea lor. Faţadele clădirilor trebuie reabilitate, ca să dăm o faţă frumoasă mai ales Pieţei Victoriei, care este un ansamblu monumental.

FOTO: VIOREL STANCIU