ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Popularul site YouTube va lansa în curând un serviciu contra cost de streaming de muzică, care va exclude reclamele, compania intrand deja în parteneriat cu numeroși producători de muzică.

Decizia vine în contextul criticilor unor organizaţii muzicale privind planurile YouTube de a bloca conţinutul unor case de producţie dacă acestea nu semnează acorduri de abonare la noul serviciu de streaming contra cost. Ofertele YouTube sunt "foarte dezavantajoase şi nu sunt negociabile", a declarat organizaţia Worldwide Independent Music Industry Network printr-un comunicat în luna mai.

"Adăugăm funcţii pe bază de abonament pentru muzică pe YouTube pentru a aduce partenerilor noştri din industria muzicii noi venituri, suplimentar faţă de sutele de milioane de dolari pe care YouTube le generează pentru ei în fiecare an", a venit răspunsul YouTube ca urmare a criticilor primite.

YouTube a încheiat contracte cu 95% din casele de producţie cu care avea deja acorduri pentru distribuirea de conţinut muzical susţinut de reclame, a declarat o sursă apropiată companiei. Blocarea unor case de producţie să difuzeze prin serviciul gratuit al YouTube ar putea fi necesară pentru a asigura o experienţă unitară a serviciului plătit, a adaugat sursa.

Efectul nedorit ar unei astfel de decizii ar putea fi blocarea videoclipurilor unor artişti precum Adele, Arctic Monkeys sau Radiohead. Acest lucru se poate intampla deoarece exista case de discuri independente care au refuzat să semneze contractul de acceptare a condiţiilor tarifare pentru noul serviciu de difuzare în din cauza conditiilor nefaforabile. Potrivit Financial Times casele de productie independente ce au refuzat sa semneze sunt XL Recordings, The XX şi Domino.

Sindicatul francez al producătorilor independenţi au luat déjà atitudine declarand că dacă YouTube nu îşi va revizui poziţia, "organismele profesionale care reprezintă interesele acestui sector de activitate vor fi constrânse să se adreseze Comisiei Europene".

Noul serviciu contra cost al YouTube ar urma să fie lansat la sfârşitul verii şi va permite abonaţilor să asculte muzică fără niciun fel de reclame, a spus o sursă citată de agenţia Reuters. Utilizatorii vor putea, de asemenea, sa asculte muzică offline sau un disc întreg al unui artist.