ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, Ministerul Educaţiei Naţionale a informat că cercetătorii români vor participa în perioada 2-6 aprilie la Salonul Internațional de Invenții de la Geneva cu 24 de invenții, conform Agerpres.

Conform unui comunicat al MEN, standul României de la Geneva are 32 de metri pătrați, dar vor fi și standuri ale unor inventatori români care participă independent cu alte opt invenții.

"România este reprezentată și în Juriul Internațional al competiției de personalități ale comunității științifice din țară: Radu-Ioan Munteanu, fost rector al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Doru-Dumitru Palade, fost ministru al Cercetării și Tehnologiei, și Constantin Oprean, fost rector, actualmente președinte al Universității Lucian Blaga din Sibiu. Începând cu anul 2010, a fost cooptat ca membru în Juriul Internațional și Mircea Tudor, președinte al MBTelecom, distins cu Marele Premiu al Salonului de la Geneva în anul 2009, performanță reeditată și anul trecut", precizează MEN.

Vineri, în standul României, realizat sub egida MEN, va fi organizată "Ziua României", eveniment de promovare a cercetării naționale.

Pe lângă delegația inventatorilor români vor participa reprezentanți ai Ambasadei României în Confederația Elvețiană, ai Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva și ai organizațiilor internaționale cu sediul în Elveția.

De asemenea, vor mai lua parte reprezentanți ai organizatorului elvețian al salonului, șefii celorlalte delegații participante la salon, reprezentanți ai Organizației Mondiale pentru Proprietate intelectuală și reprezentanți ai presei.

Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, cel mai prestigios eveniment la nivel mondial în domeniul inventicii, este organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Federal Elvețian, Statului și Orașului Geneva și al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI).