ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Juridică a Camerei Deputaților a respins cererile de perchezițiem reținere și arestare preventivă în cazul lui Mircea Roșca, membru al Partidului Național Liberal, informează Mediafax.

Mall online:Livrare gratuita in 24 de ore!.

Ciprian Nica, vicepreședintele Comisiei Juridice și deputat din partea PSD, a precizat că cei 23 de membri ai comisiei au votat după cum urmează: 10 voturi "pentru" și 13 "împotrivă" în cazul cererii de percheziție, 6 voturi "pentru", 16 "împotrivă" și o abținere în cazul reținerii și 7 voturi "pentru", 15 "împotrivă" și o abținere în cazul arestării preventive.

Klaus Iohannis, care deține încă funcția de copreședinte al PNL, a declarat la aflarea deciziei: "Este o decizie bazată pe o procedură, nu are nicio legătură cu fondul problemei. Domnul Roşca a înţeles foarte bine şi chiar de la domnia sa a venit propunerea să se pună la dispoziţia justiţiei. Acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ştiţi foarte bine care a fost impedimentul. În comisie se va trece repede peste şi va fi o încuviinţare, fără nicio problemă” , a fost reacția lui Klaus Iohannis.

De ce este acuzat Mircea Roșca

"În cursul anului 2011, în calitate de vicepreședinte al organizației județene Prahova a unui partid politic, inculpatul Roșca Mircea a pretins de la un denunțător suma de 20.000 euro pentru a-și exercita influența asupra inculpatului Popescu Gabriel Stelian și asupra celorlalți membri ai Consiliului Local Azuga, pentru a înlesni dobândirea unor terenuri pe raza localității respective de către firma denunțătorului. Din această sumă, inculpatul Roșca Mircea a primit efectiv 5.000 euro, prin intermediul inculpatului Popescu Gabriel Stelian, iar 11.000 euro au fost folosiți în interesul formațiunii politice pe care o conducea de la nivel județean.
Diferența de 4.000 euro a fost remisă de același inculpat secretarului Primăriei Azuga, Dumbravă Diana Camelia, în vederea îndeplinirii unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu și care vizau desfășurarea propriu zisă a procedurii de achiziție publică și desemnarea câștigătoare a firmei denunțătorului.
În perioada 2011– 2014, inculpatul Roșca Mircea a intervenit pe lângă factorii de decizie din cadrul unor instituții publice din județul Prahova, (Consiliul Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Călinești, Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat – Sucursala pentru Reprezentare și Protocol Sinaia) asupra cărora avea influență prin prisma calităților pe care le-a deținut în mod succesiv la nivelul autorităților publice locale centrale și la nivel politic, în vederea atribuirii către societățile deținute de inculpatul Rotilă Adrian a unor contracte de achiziții publice.
În schimbul acestor „intervenții”, inculpatul Roșca Mircea a primit de la inculpatul Rotilă Adrian bani și alte foloase (suma de aproximativ 90.000 lei, construcții în valoare de 35.418, 39 lei și folosința unui autoturism marca Audi A8)", se arată în comunicatul DNA.