ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul activist Erwin Albu a anunțat că renunță să mai plătească taxe și impozite autorităților locale din Codlea, orașul său de reședință.

În schimb, Albu va presta muncă în folosul comunității. Decizia sa este motivată de faptul că banii vărsați la buget îi pot tenta pe aleșii locali.

[p] NU hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau - Cartile pe care le cauti

"DIN MĂTURATUL STRĂZILOR DE CĂTRE MINE NU VĂ MAI PUTEŢI ÎNFRUPTA, DOMNILOR ALEŞI!", spune Albu.

Acesta a exemplificat cu acțiunile unor persoane care au câștigat contracte publice cu Primăria.

"De exemplu, în Codlea, printre altele, firma rudelor primarului plantează floricele pe bani grei fără licitație și fără număr, de la înscăunarea acestuia în 2012. Mai mult, același primar, Cătălin Muntean, mare patron al voit-muribundei Galli Gallo-Peneș Curcanul, acum în insolvență și mare consumator de fonduri europene și naționale, a lăsat în urmă datorii publice de 60 de milioane de Euro fără ca instituțiile statului să-l scuture până acum", a afirmat Albu.

Iată comunicatul integral:

Azi mă voi duce la Primăria Codlea să mă repartizeze pentru orele de muncă în folosul comunității pe care le voi efectua cu drag și spor în urma refuzului meu de a mai cotiza la furtișagurile aleșilor. A venit sorocul.
"DIN MĂTURATUL STRĂZILOR DE CĂTRE MINE NU VĂ MAI PUTEŢI ÎNFRUPTA, DOMNILOR ALEŞI!"
În februarie 2013 am transmis administrației locale din Codlea că voi refuza să mai plătesc bani către niște edili care pur și simplu își bat joc de banul public și îl sifonează în propriul buzunar. În același timp am cerut ca toate îndatoririle mele financiare ca cetățean față de ”stat și țară” să fie convertite în muncă efectivă în folosul comunității mele natale, astfel încât unsuroșii din primărie să nu se mai înfrupte cu ”comisioanele” aferente (De exemplu, în Codlea, printre altele, firma rudelor primarului plantează floricele pe bani grei fără licitație și fără număr, de la înscăunarea acestuia în 2012. Mai mult, același primar, Cătălin Muntean, mare patron al voit-muribundei Galli Gallo-Peneș Curcanul, acum în insolvență și mare consumator de fonduri europene și naționale, a lăsat în urmă datorii publice de 60 de milioane de Euro fără ca instituțiile statului să-l scuture până acum).
După ce funcționarii primăriei s-au dat de ceasul morții, făcând prioritatea numărul unu a activității lor din executarea mea silită eșuată, în detrimentul altor priorități orășenești cu ”pești mai mari”, instanțele de judecată au convertit, în cele din urmă, diversele sume în ore de muncă în folosul comunității. Astfel am acumulat câteva sute de ore de muncă folositoare cu adevărat comunității, deși judecătorii au avut un algoritm extrem de ciudat, pestriț și neunitar de transformare a diferitelor debite în ore efective de muncă, și au convertit sume mici în multe ore de muncă și sume mari în puține, după cum le-a fost pofta.

La muncă în folosul comunității cu drag și spor în locul dărilor  administrate prost  cu bună știință de mai-marii zilei !

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews