ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China a avertizat Statele Unite ale Americii că nu-şi vor mai putea menţine mult timp hegemonia mondială, cerându-le în acelaşi timp occidentalilor să ţină cont de problemele de securitate ale Rusiei, informează evz.

[p] LIBRARIE.NET - Cartile pe care le cauti

Qu Xing, ambasadorul Chinei în Belgia, a declarat că problemele din Ucraina au apărut ca urmare a „jocului” (metaforă asemănătoare utilizată de strategul american Zbigniew Brzezinski, care vorbește despre un „mare eșichier) dintre Rusia și Occident, care nu s-a diminuat, în ciuda prăbușirii Uniunii Sovietice.

Mai mult, acesta a spus că ingerinţa puterilor occidentale în situaţia din Ucraina a făcut Moscova să se simtă ameninţată.

Diplomatul chinez a cerut puterilor occidentale să „abandoneze mentalitatea WIN-LOSE” și să ia „preocupările reale de securitate ale Rusiei în serios”, scrie Reuters citând agenția de stat Xinhua.

Statele Unite nu vor să-și vadă prezența slăbită în nici o parte a lumii, dar adevărul este că resursele sale sunt limitate, și le va fi din ce în ce mai dificil să-și mențină influența în afacerile sale externe", a spus ambasadorul chinez în Belgia.

Xing a adăugat că implicarea Washingtonului în Ucraina ar putea „să o distragă de la interesele sale externe reale”.