ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o postare pe Facebook, Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției critică reacțiile politicienilor și presei care l-au acuzat pe Rudolph Giuliani de corupție în urma scrisorii trimise președintelui Iohannis.
 
„Mă uit la reacții și singura concluzie pe care o trag este că scrisoarea lui Giuliani i-a scos prin parbriz pe securiști. Cred că aveau ordin pe unitate azi să vorbească despre nunta lui Dragnea Jr. dar, după reacții, se vede că au fost luați ca din oală cu scrisoarea asta. 
 
Culmea știți care e? Scrisoarea a fost trimisă pe email la Iohannis pe data de 23 august. Azi, când a apărut scrisoarea, e 27 august. Așadar, de 4 zile Iohannis avea scrisoarea dar nu a sifonat nimic pe surse. Dacă ar fi fost vreo scrisoare care îl lăuda, vă dați seama ce se împăuna cu ea. 
 
După ce a avut 4 zile la dispoziție, singurul punctaj pe care l-a putut inventa PR-ul lui Iohannis a fost să spună că această scrisoare a fost trimisă în urma unui "lobby". Nu-i neagă autenticitatea, dar spune că e în urma unei acțiuni de "lobby". Evident că e în urma unei acțiuni de "lobby", ceea ce nu înseamnă că e ceva rău,” explică Terheș.
 
Acesta continuă făcând o comparație între scrisoarea lui Giuliani și scrisoarea semnată de regretatul John McCain. „Scrisoarea lui Mccain cum credeți că a fost trimisă? Asta dacă Mccain o fi și văzut-o. Friseaza logica să spui că scrisoarea lui Mccain, care era pe moarte cu cancer în fază terminala, ar avea o mai mare relevanță ca și această scrisoare a lui Giuliani.
 
Giuliani a scris chestiuni de bun simț și normalitate democratică în scrisoarea respectivă, lucru ignorat de critici. N-am văzut pe vreun critic al scrisorii să spună că ceea ce e scris în scrisoare nu e corect. Asta vă arată cât de bolnavă e justiția din România și presa care pretinde că susține justiția. Dacă toți din presă ori societatea în civi,l care spun că susțin justiția, ar fi fost corecți, astfel de scrisori nici nu erau necesare. Tot ce au construit acești oameni în România e pe minciună și abuz. Astfel de construcții nu dăinuiesc în timp”, își concluzionează Chris Terheș postarea.