Într-o postare pe Facebook, Chris Terheș, președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției critică reacțiile politicienilor și presei care l-au acuzat pe Rudolph Giuliani de corupție în urma scrisorii trimise președintelui Iohannis.
 
„Mă uit la reacții și singura concluzie pe care o trag este că scrisoarea lui Giuliani i-a scos prin parbriz pe securiști. Cred că aveau ordin pe unitate azi să vorbească despre nunta lui Dragnea Jr. dar, după reacții, se vede că au fost luați ca din oală cu scrisoarea asta. 
 
Culmea știți care e? Scrisoarea a fost trimisă pe email la Iohannis pe data de 23 august. Azi, când a apărut scrisoarea, e 27 august. Așadar, de 4 zile Iohannis avea scrisoarea dar nu a sifonat nimic pe surse. Dacă ar fi fost vreo scrisoare care îl lăuda, vă dați seama ce se împăuna cu ea. 
 
După ce a avut 4 zile la dispoziție, singurul punctaj pe care l-a putut inventa PR-ul lui Iohannis a fost să spună că această scrisoare a fost trimisă în urma unui "lobby". Nu-i neagă autenticitatea, dar spune că e în urma unei acțiuni de "lobby". Evident că e în urma unei acțiuni de "lobby", ceea ce nu înseamnă că e ceva rău,” explică Terheș.
 
Acesta continuă făcând o comparație între scrisoarea lui Giuliani și scrisoarea semnată de regretatul John McCain. „Scrisoarea lui Mccain cum credeți că a fost trimisă? Asta dacă Mccain o fi și văzut-o. Friseaza logica să spui că scrisoarea lui Mccain, care era pe moarte cu cancer în fază terminala, ar avea o mai mare relevanță ca și această scrisoare a lui Giuliani.
 
Giuliani a scris chestiuni de bun simț și normalitate democratică în scrisoarea respectivă, lucru ignorat de critici. N-am văzut pe vreun critic al scrisorii să spună că ceea ce e scris în scrisoare nu e corect. Asta vă arată cât de bolnavă e justiția din România și presa care pretinde că susține justiția. Dacă toți din presă ori societatea în civi,l care spun că susțin justiția, ar fi fost corecți, astfel de scrisori nici nu erau necesare. Tot ce au construit acești oameni în România e pe minciună și abuz. Astfel de construcții nu dăinuiesc în timp”, își concluzionează Chris Terheș postarea. 
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews