ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Noul Consiliu de Administraţie al Tarom l-a menţinut în funcţie pe belgianul Christian Heinzmann, care demisionase la sfârşitul lunii iunie, în urma presiunilor făcute asupra sa de şeful Consiliului de Administraţie, Dan Pascariu. Heinzmann, numit în funcţie în noiembrie 2012, a susţinut că i s-a pus în vedere să semneze reducerea mandatului său de la patru la trei ani, precum şi o listă cu angajări preferenţiale şi măriri de salarii, care i-a fost prezentată de fostul ministru, Ovidiu Silaghi.

În replică, Dan Pascariu a susţinut atunci că managerul general al companiei a fost deranjat de numirea în funcţia de director executiv a lui Nicolae Demetriade.

După mai mulţi ani în care Tarom înregistrase pierderi imense, conducerea companiei anunţase rezultate mult peste aşteptări în primele 5 luni ale anului.
Datele financiare pe primele cinci luni ale anului 2013 confirmă faptul că rezultatele companiei Tarom s-au îmbunătăţit cu 34%, respectiv 38 milioane lei (8,5 mil. euro) faţă de ceea ce a fost prevăzut în planul de management şi cu 45%, respectiv 52 milioane lei (11,6 mil. euro) faţă de cele prognozate în bugetul anual.

De la numirea lui Christian Heinzmann în funcţia de manager general al Tarom, presa a speculat intens pe marginea faptului că membrii Consiliului de Administraţie doresc înlocuirea belgianului cu o altă persoană pe care o pot manipula în interes propriu. La rândul său, Heinzmann a susţinut, la sfârşitul lunii iunie, că Dan Pascariu îşi dorea numirea lui Valentin Macec ca manager general.