ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cimitirul Eroilor Români din Carei din municipiul Carei rămâne profanat de nepăsarea autorităţilor, întregind tabloul stării monumentelor româneşti de pe domeniul public al municipiului Carei.

De ani de zile, cei ce asigură întreţinerea vegetaţiei luxuriante din Cimitirul Eroilor Români fac tăieri de formă, care eliberează doar căile de acces, în timp ce crucile de la căpătâiul eroilor sunt ascunse privirilor de masa verde.

Dacă pentru orice alte monumente şi zone verzi din Carei se fac lucrări de întreţinere şi curăţenie, pentru cele ale comunităţii româneşti, ca şi pentru Cimitirul Eroilor Români, e nevoie de intervenţia personală a membrilor comunităţii din Carei, dar şi atunci cu aprobare de la reprezentanţii dictaturii locale, instalate de ani buni la cârma oraşului, arată Buletin de Carei.

Un semnal de alarmă legat de simbolurile şi cimitirele eroilor români a fost tras la ultima şedinţă a Consiliului Local, prin vocea consilierului Ilie Ciută.

După semnalarea situaţiei inadmisibile, ce durează de ani de zile în Cimitirul Eroilor Români, unde îşi dorm somnul de veci eroii din primul război mondial, dar şi din cel de-al doilea război mondial, acesta a afirmat că se va implica personal, în cazul unui nou refuz al administraţiei locale de a întreţine aceste spaţii.

[gallery columns="1" ids="59267,59268,59269,59270,59271,59272,59273,59274"]