ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu Bloomberg arată că România se numără printre ţările cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, după puterea de cumpărare.

Pentru cumpărarea a patru litri de benzină( un galon), un român trebuie să plătească 22,04% din venitul mediu pe zi. Calculat pentru un litru de combustibil, ponderea este 5,82% din venitul mediu zilnic al românului.

În ceea ce priveşte preţul litrului de benzină, acesta se situează la 1,3 euro, dar ţinând cont de salarii, România se clasează pe locul 11 în lume în topul "suferinţei la pompă".

Practic, în topul "suferinţei la pompă" doar o singură ţară din Uniunea Europeană se află în faţa României şi aceasta este Bulgaria. Restul topului primelor 10 ţări este compus din: India, Filipine, Indonesia, Turcia, Thailanda, Africa de Sud, Nigeria şi China.

În acest timp, Austria, stat care a cumpărat prin intermediul OMV, societatea Petrom, se află pe locul 48 în topul "suferinţei la pompă", cu 37 de locuri mai bine decât România. Topul are 61 de ţări.

Preţul unui galon de benzină în Austria este de 6,44 dolari, cu doar 30 de cenţi mai scump decât în România. Dar în timp ce ţara noastră îi asigură unui cetăţean un venit de 28 de dolari pe zi, Austria îi oferă "doar" de 5 ori mai mult.

Pe de altă parte, România va construi o conductă de gaze de 230 de milioane de euro, cu care companiile OMV şi ExxonMobil vor transporta gaze din perimetrele din Marea Neagră până la Podişor, judeţul Giurgiu.

Informaţia a fost dezvăluită de către ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

"Pentru România, cel mai important proiect de infrastructură în domeniul gazelor naturale este conducta Dobrogea-Podişor, care va aduce gazele din Marea Neagră în sistemul românesc de transport. Este un proiect de 230 milioane de euro pe care sperăm să îl finalizăm cu sprijinul financiar al Comisiei Europene“, a a afirmat demnitarul.